Junglelandet

Abenteuer Dschungelland ( Junglelandet )


Her er der tale om et super legeland i bedste stil med Monky Tonky land i både Lalandia Billund og Lalandia Rødby. Dog føles det en del større og noget mere spændende for børn, forældrene og bedsteforældre. Dog med en stor forskel i rengøringen af hele komplekset. Det tyske er gjort en del mere rent end de 2 danske udgaver, og har man som vi børn med astma må de ekstra kilometer til tyskland synes at være givet godt ud. Vedligeholdelsen af aktiviteten er også en del bedre her i Tyskland :o( en stor opsang til Lalandia så vi igen kan blive glade. :o) 

Marsvinene kommer:
Man mødes udenfor af en stor hun elefant med unge, som byder en velkommen med et stort elefantbrøl / trut, og når man så kommer ind gennem indgangen er det første man støder på en dejlig lille flok marsvin, der stortrives i de store mængder halm og hø. Nu er det så tid at vise sine billetter for at komme ind til junglelandet.

De 2 valg:
Når billetterne er tjekket står man over for 2 valg, enten skal man igennem et hurlum-hej-hus i bedste tivolifriheden stil, eller også skal man igennem et terrarie fyldt med edderkopper, slanger, leguaner, frøer, oddere og meget andet kryb og kravl.Valg 1 ( Hurlum-hej-tur ):
I bedste Kika og Bob stil tager vi den første dag valg nr 1. heldigvis er der ikke her et rigtigt eller forkert valg så vi begiver os igennem kulisserne til en af de gode Indiana Jones film og kommer forbi "mudderhuller" bevægende gulve, en stor kiste hvor i der måske ligger en mumie, en musik "sal" med et musikalsk gulv hvor man selv bestemmer tonerne, så igennem det drejende rum med en gangsti over, og lader man sig forføre af de rullende vægge ja så ender man hele tiden inde ved den ene sides rækværk med følelsen af at man nu er ved at smutte ud over kanten. så går turen ind i en labyrint af spejle og glas ruder, og her skal man godt nok passe på ikke af fare vild, specielt hvis man ikke er så gammel. Eller også hvis man er gammel og ikke kan huske så godt. Til sidst ender man ved indgangen til den store Jungle sal.

Valg 2 ( Terrarie tur ):
Valgte man turen igennem terrariet, får man her lov at møde rigtig mange af junglens dyr helt tæt på, og selv vores søn på 2½ år har det hyggeligt med at gå og kigge på de forskellige dyr der jo vanen tro sidder muse-stille. Tit siger han spørgende  "sover" til dyrene. Ja der er jo meget at lære endnu. Jo længere man kommer ind i terrariet, til tager urin lugten og til sidst ender man hvor odderne høre til, jeg tror man skal være heldig for at se dem, for her på 2. dagen af vores besøg har vi ikke været heldige endnu men det kommer jo nok. Nu er man så igennem terrariet og står nu for foden af den store Træ top aktivitet.

Junglebanen ( 1. sal ):
Det første man møder i Jungle landet er hvis man drejer nakke  bagover og kigger op i loftet et stor trætops aktivitets center for store børn og voksne. Her kan man få testet højdeskrækken og for nogen måske også udfordret den. Jeg selv havde besluttet mig for en tur i denne bane 1 gang om dagen, men allerede 2. dag kunne jeg kraftigt mærke de ømme muskler fra 1. dags klatring. Banen er nogle steder meget udfordrende og sjov, men man kan uden problemer gennemføres af alle, bare man tager de rigtige ruter og valg.Badminton ol. ( 1. sal ):
Skulle man få lyst til en omgang badminton, bordtennis eller billard. Ligger muligheden lige for døren. Nemlig på første sal. Sammen med Junglebanen og basket og mini fodbold banen. Der er også mulighed for en omgang Air-hockey og Bord fodbold, samt i bedste omrejsende tivoli stil, en skydebane hvor man kan få styre sin pistol galskab.

  

 

Den store klatreborg:
I det store klatre center kan børnene rigtig få brændt noget krudt af, og der går da heller ikke ret længe inde vores 2 dejlige drenge har løbet og leget så meget at de  her helt våde i håret af sved. Her kan de samle kugler sammen og affyre dem helt op under loftet så de hviner af glæde når de igen rammer jorden. Hvorpå de så igen går i gang med at indsamle kuglerne. De løber og rutsjer og hopper, ja faktisk alt hvad et børnehjerte kan begære. 

  

Trampolinerne:
Ved siden af det store jungle klatre land ligger trampolinerne som flittigt benyttes, de er god store og godt bløde i dugen så selv de små kan få noget ud af at ligge og hoppe på disse trampoliner.

Rulle-rutsjebane:
Går man til den anden side af det store klatre land er der en ruchebane som man tager måtter med op i for herefter at køre ned af nogle sjove ruller alá transportbåndsruller og får man sat sin måtte helt lige går det faktisk rigtig hurtig og når turen er færdig stopper man lige så hurtig så her er nød til at holde godt fast i de små purke og prinsesser man som forældre har medbragt som undskyldning for en tur i denne sjove aktivitet.

 

Luftpuden:
Lige over for det store klatre stativ er der en stor luftpude som man kan klatre op på, og her opdager man hurtigt hvor gode børnene er til denne disciplin og hvor dårlig man egentligt selv er blevet til det samme, måske pga. den lettere øgede vægt der dog er tale om i en voksen krop.

Klatrevæggen:
Lige ved siden af den store hoppepude har de den frygtede klatrevæg. Der er flere ruter på væggen og man har som et minimum sat en vægt til 20 kg. for at kunne prøve denne aktivitet. Så her kan de voksne også få syn for sagen men de stejle vægge.

Guldvaskerbanen:
Mellem klatre borgen og trampolinerne ligger guldgraver centeret, og her kan man grave efter guld i bedste Legoland guldgraver stil.

 Boldkastespil:
Bag ved guldgraver centeret ligger der en lille aktivitet hvor det gælder om at kaste små bolde op i munden på nogle flodheste, og her kan der rigtig gå konkurrence i den.

Pirat bio:
Lige under den store "voksen" aktivitet Træ top turen ligger der en lille Biograf lignende tingest, her går det ud på at sidde på nogle heste og skyde med pistoler ind mod skærmen, ja faktisk er her tale om et meget stort computerspil og selv de små synes det er spændende at være en del af en gruppe cowboys / pirater. Her er der også dømt familie kamp, til den bitre ende.


 Foto og tekst © Jacob Varberg 2015 --> © Copyright