Rhodos

Rhodos

Og hvorfor så lige en side om RhodosJo sagen er simpel. Vi synes ikke rigtigt, der er en side på nettet, som har de oplysninger,man skal bruge, når man skal til Rhodos på ét samlet sted. Vi har her på siden samlet en lille bunke nyttige oplysninger, som du helt sikkert vil få glæde af, når du skal en tur til Rhodos... Rigtig god fornøjelse...Rhodos er opstået – ifølge legenden – da Zeus havde besejret giganterne og var blevet herre på jorden. Zeus besluttede at dele jorden imellem Olympens guder. Solguden Helios var ikke tilstede, da lodtrækningen fandt sted og ingen huskede ham. Da han kom tilbage, klagede han til Zeus over at være blevet forbigået. Zeus tilbød at lade lodtrækningen gå om, men Helios sagde, at han ville være tilfreds, hvis han blot fik et stykke jord, som først kom til syne, når havet trak sig tilbage. Ud af det blå dukkede en smuk ø op, og den var dækket af blomster. Helios badede øen i sin stråleglans og forvandlede den til den smukkeste af de græske øer. Helios vækkes hver morgen af hanegal og kører sammen med sin søster Eos (morgenrøde) hen over himlen i sin solvogn til paladset i vest. Om natten sejler han tilbage af floden Okeanos, der slynger sig rundt om verden. 

En anden udgave er følgende. Da Helios så nymfen Rhode - datter af havets gud Poseidon - blev han straks forelsket og giftede sig med hende. Sammen fik de 7 sønner og én datter. Børnene blev kaldt Heliaderne, og de kendte til astronomi, astrologi og andre videnskaber. På deres fars tilskyndelse byggede de et alter for Athene på Lindos' akropolis. Kerkaphos, én af heliaderne, fik 3 børn: Kámiros, Iallysos og Lindos. De byggede hver en by på Rhodos og delte øen mellem sig. Disse byer bærer stadig deres navne. 
I disse fjerne tider var Rhodos beboet af Telchinerne, et folk med magiske evner. Blandt andet mestrede de smedehåndværket. Det var dem, som fremstillede Poseidons trefork. Det menes også, at de fremstillede de første bronze statuer af Olympens guder.Men de drev det for vidt med deres troldomskunster. De ødelagde øens afgrøder ved at lede vandet fra Styx - underverdenens flod - ind over markerne, hvilket dræbte alle afgrøderne. Telchinerne blev fordrevet af Helios' og Rhode's børn. Efter dem kom fønikierne, som forvandlede øen til et vigtigt handelscenter. 

 


 Kortet er fra: at-rejse-er-at-leve.dk