Filérimos - Bjerget

Rhodos
Filérimos

Filérimos-bjerget er et meget populært rekreativt område for indbyggerne i Rhodos by. Selv om sommeren er der relativt køligt på det 267 meter høje plateau, og på vejen derop er der flere steder en helt fantastisk udsigt til kysten. 

Her lå engang Akropolis i oldtidens Ialyssós. Du kan se de gamle ruiner og noget af de gamle søjler, der er tilbage. Klart et besøg værd.
Læs mere her !For at finde derop, skal man kører af den vestlige kystvej. I byen Ialissós drejes der imod venstre. Vejen er afmærket med skilte. Ha´ god tid, for der er adskillige hårnålesving på vej op af bjerget, så det kan godt tage noget tid. Tyve min. fra den myldrende by befinder man sig i en helt anden verden. Overalt står der fyrretræer, og her dufter af urter og cikaderne synger højt om kap. Filérimos kan oversættes til ensomhedens ven.

På toppen finder man først en stor parkeringsplads hvor alle busser og taxier holder på. Når man kommer hertil kan man vælge at besøge det store Kors, som tydeligt ses, når man som de fleste kommer kørende fra lufthavnen mod Iallysós og Rhodos by. Det er bestemt et besøg værd og det koster ikke noget at komme op i det store kors. Læs mere her !På parkeringspladsen er der mulighed for at få købt lidt proviant, hvis man er gået op af bjerget. Denne tur tager ca. 3 timer op og ned inkl. en gå tur rundt til ruinerne og til det store kors.

På vejen mod korset er der 14 små tavler som formentligt beskriver Jesu korsfæstelse. Disse tavler er udført i kobber og sandsten. Læs mere her !

Gåturen der op er helt sikker også en rigtig god oplevelse, for man får mulighed for at kunne se hele toppen af Rhodos helt op det Rhodos by. Det er dog vigtigt at have en god portion vand med til turen der op, så kan man købe vand op toppen til turen ned igen.

Skulle man få lyst til at cykle op er dette heller ikke helt uoverskuelig, men man bør dog være i en nogenlunde cykelform, da nogle af svingene der op er lige så stejle som nogle af de små bakker på 
L'Alpe d'Huez. Der er faktisk en del, der cykler der op.Du finder det gamle kloster og akropolis på bjergets top som bare skal besøges. Læs mere her !