Egypten - Hurghada

Hurghada Byen


Hurghada er en meget langstrakt by. Den strækker sig over ca. 37 km, og består hovedsageligt af hoteller, hvor af mange af dem er lige så store som landsbyer. 

 
Hurghada har ca. 50.000 indbyggere, og byder både på gyldne ørkenbjerge, et tindrende blåt hav med talrige koraller og farvestrålende fisk. Her er faktisk alt, hvad hjertet begærer.
Hurghada består af 2 bydele, Downtown (El- Dahar), som ligger i nord, og Sekalla, som ligger i syd. Mange af hotellerne i Hurghada ligger dog et stykke syd for Sekalla, og man skal regne med at skulle praje en taxa, hvis man vil ind til byen.


Hurghada byder bl.a. på mulighed for dykke-ture, snorkling, solbadning, jet-ski, windsurfing, u-bådseventyr, ørkensafari. Her findes både diskoteker, barer, restauranter, shows, tøjbutikker, souvenirbutikker, toldfri butikker og masser af unge mennesker. Hurghada har faktisk alt, lige på nær historiske og kulturelle oplevelser. Eller som nogen vil sige,det man normalt forstår ved charme. Men vi må absolut sige, at dette ikke skal skramme nogen væk - for selv dette har da sin charme.

I de rejsebøger vi har læst inden afrejse, står der af man ofte skal sejle en times tid, inden der er rigtig god mulighed for at dykke. Dette var dog ikke helt tilfældet for os. For faktisk så var der utrolig flot vand, koraller og farvestrålende fisk i vandet ud for den private strand fra hotellet Zahabia.  Dette opdagede vi selvfølgelig først, da vi havde været på snorkletur med Colona Divers, og havde snorklet ud fra stranden Sharm el Naga. Men så havde vi selvfølgelig også noget at sammenligne med. Og det er da altid en fordel.