En sandflaske skabes

Egypten
En sandflaske skabes
 

At lave en sandflaske er ikke lige noget man bare lige sådan gør.
Under vores sidste besøg i Egypten, fik vi lavet en speciel falske med vores eget logo. Og på billederne herunder kan man se lidt af flaskens vej til at ende sit liv helt og aldeles tørlagt som en sand ørken ;o)Det var Mido på Hotel Zahabia der stod for udførelsen af denne specielle flaske. Hans speciale er nemlig at lave flasker med kundens specielle ønsker. Og mærkværdig nok er disse flasker ikke dyrere end de andre flasker, som han laver med de klassiske motiver.


Det sand der bruges i diverse flasker er noget hver enkelt sand kunstner selv farver i netop de farver han mener der skal bruges. Som regel farver de ikke de store mængder sand af gangen. Når de farver deres sand kommer de noget maling der minder om kalkmaling i en lille bøtte med sandet. Når sandet er indfarvet kommer de det på en plade hvorefter de ligger det op på taget af deres bolig. Her bager solen det helt fast og tørt.
Efter indfarvning skal det renses for større stenrester. Så er sandet klar til brug.

  Når der skal være et specielt logo i flasken bruger de som regel en trælim som påføres indersiden af flasken men en lang tynd stålpind. Med stor præcision kan Mido skrive eller male motiver i flasken.
Når man derefter ryster sand i flasken bliver det hængende i den våde lim.Så kommes der forskellige lag af sand i flasken med en lang tynd tragt og en lille teske.
Og skal man have de forskellige farver til at glide ind i hinanden, kommer han de 2 farver i på en gang. 
Skal sandet se lysere ud kommer han kartoffelmel i sammen med sandet.

 

 
Foto & Video af Jacob Varberg © 2006 ->