Papyrus institutterne i Cairo

Egypten
Papyrus-institut i Cairo

Ærligt talt er der ikke den store forskel på den ægte Papyrus og den uægte, som er lavet af bananpalmeblade. Og ved at udtale os sådan får vi nok en masse mennesker på nakken. 
Men synsmæssigt er der næsten ingen forskel. 

Man kan ved at holde papyruspapiret op mod lyset se om det er ægte, men hvem holder det lige op mod lyset, når man har det hængende på væggen hjemme i en skifteramme. Men prisen er en helt anden historie... For alle der sælger papyrus hævder, at det er ægte og man kan da også blive snydt og komme til at give alt alt for meget, for det man køber. 
Man skal f.eks. ikke give en øre mere end 30 EGP for et uægte stykke papyrus i A4 størrelse. Dette slipper man nemt over 100 EGP for, hvis det er ægte.


På papyrusinstituttet ser man, hvordan man fremstiller papyrus og derefter bliver man sluppet løs i butikken. Prisen er høj, men du er også sikker på, at du får den ægte varer. I butikken er der en masse ekspedienter, som kan hjælpe dig med at tolke alle de hieroglyffer, der er på alle de forskellige motiver. Du kan også få skrevet dit eget navn ind på et stykke papyrus eller du kan vælge at få dit eget stjernetegn. Endvidere findes der et stort udvalg af papyrus med billeder af Jesus og andre kendte scener fra biblen.