Egypten - Cairo - Det Egyptiske museum

Egypten
Det Egyptiske Museum

Det egyptiske museum er bare stedet, der skal besøges og det er helt sikkert, at det er et besøg værd. Her har de alle skattene fra bl.a. Tutankhamons grav fra Luxor. Det eneste der er tilbage i Luxor er hans mumie. 

Museet blev bygger i 1902  og rummer mere end 136.000 genstande fra Egyptens oldtid. Det ideelle ville nok være at komme her over flere dage, da der er ufatteligt meget at se på. Men det kunne jo ikke lade sig gøre i vores tilfælde. Så vi havde på forhånd valgt nogle ting vi gerne ville se. Derudover fortalte vores egyptiske guide, om nogle helt specielle ting på museet, som vi så også kiggede på.Museet er kæmpestort og skal man bare have en lille chance for at finde rundt på egen hånd, er det måske en idé at købe deres store bog om museet, som koster ca. 400 egp.  

Jacobs største oplevelse var at se de 11 mumier. De ligger et specielt rum i museet. 
Det koster 70 EGP ekstra at komme ind og se dem, men jeg synes at det absolut er det hele værd. Mumierne ligger så stille og fredsfyldte. Man kan næsten ikke komme der fra igen. 
Det er også en smule uhyggelig at gå derinde. Men bestemt et besøg værd.

Betinas største oplevelse var at se Tutankhamons guldmaske. Den var simpelthen bare så flot lavet. Og tænk sig... den er næsten 3500 år gammel. Endvidere var der selvfølgelig de 2 guld-sarkofager, som også bare var så imponerende. Man kan ikke fotografere inde på museet og man bliver 
tjekket med metal-detektor, når man skal ind. 
Men det bliver næsten en hel vane, da der stort set er metaldetektorer over alt i Egypten.