Luxor templet

Egypten
Luxor-templet

Dette tempel hørte ikke med i vores tur til Luxor. Men vi kørte da forbi, så vi kunne tage nogle billeder. Luxor-templet er 260 meter langt. Det meste er bygget af de to konger Amenophis den 3. og Ramses den 2. Men der har også været andre konger som har bygget til i dette tempel. f.eks. Tutankhamon, Horemheb og Alexander det Store.
 

Luxor-templet blev lavet til ære for den Thebanske (Luxor hed Theben i oldtiden) gudetriade: Amon, Mut og Khonsu. Foran indgangen til templet står der en 25 meter høj obelisk og to statuer. De to store statuer skulle oprindelig hilse de besøgende velkommen. Der har været to obelisker, men den anden ene står den dag i dag i Paris. Den blev foræret i 1829 af Muhammed Ali Pasha. Obelisken blev rejst i 1833 på Place de la Concorde i Paris. 


Inde i templet ser man en moske, som er bygget oven på templet. Moskeen hedder Abu el-Haqqaq moskeen. Den blev bygget i 1200 tallet. den giver en lille forestilling om hvor højt sandet stod før templet blev udgravet. Indgangen fra dengang er højt oppe. Templet er delt op i flere. Ramses II gården, Amenophis III gård, Hypostolgården, Alexander den Stores allerhelligste m.m.