Old Market

Egypten
Old Market

Hele kystområdet benævnes Sharm el Sheikh, men byen af samme navn er et ca. 25 år gammelt fiskerleje, der har udviklet sig til en turist- og dykkerby. Byen ligger på sydsiden af Sinai Ørkenen.Sharm el Sheikh – Old Market ligger ca. 2 km syd for Mexicana - 10 LE for en taxa.
Der er rigtig hyggeligt i Den gamle bydel. Her finder du lidt af den lokale stemning, som Naama Bay mangler. Her er forretninger til de lokale.
Flere bagerier bager næsten ude på fortovet. En slagter ser vi også. Et sted bliver der solgt levende fjerkræ, og der er bugnende frugt- og grøntbutikker og masser af krydderier. Her er sælgere klædt i lange kjortler og i det hele taget meget livligt.I en vinduesåbning på 1. sal står en kvinde og kigger ned på gaden. Hun er helt i sort. Kun en stribe omkring øjnene er fri. Vi ser hende også næste gang vi er i byen. Hun står bare helt stille deroppe og kigger.I basarerne er der gyselige tæpper, smykker, vandpiber, papyrus billeder, mavedanser-kostumer, marokkopuder, billigt dykkerudstyr, men der er også butikker med mærkevare, udstyr og 1000 andre ting.
Restauranter 
Der er ikke voldsomt mange restauranter, der ser ud til at passe til vores sarte maver.Men vi finder dog en fiskerestaurant ABOHAMADA i en stille gade med flere andre restauranter.
Vi sidder udenfor blandt blinkende julelys i de grønne planter. Får øl, vand, fisk og ris. Brød, tahin og salat. I alt 145 LE for 3 personer. Maden er i orden. Lige ved siden af ligger en anden restaurant SINAISTAR. Feriefavoritten bliver SINAISTAR, fiskerestauranten, som vi besøger flere gange.


Inden vi overhovedet bestiller, kommer der en stor flaske vand på bordet og 3 tallerkner, som vi selv kan dele ud. Ingen menukort, men vi får dagens friske fangst af fisk. Et stort fad med grillede blæksprutter, store rejer og fiskefilet. Hertil ris og tomat/agurk salat med lidt harissa. Tahin dip og selvfølgelig brød. I alt 150 LE for 3 personer. Og det smager rigtig godt.

Der serveres ikke alkohol, men du er velkommen til selv at medbringe øl eller vin. Ved siden af ligger en lille butik, hvor du kan købe drikkevarer. 
Der er ingen ventetid på servering, og der er heller ingen, der får lov til at sidde længe efter maden. Da vi går, er der alligevel blevet kø udenfor.
 

Dette afsnit er skrevet af Vita Jakobsen, som selv har været i Sharm El Sheik. Vi takket for at få lov at låne tekst og billeder til disse afsnit.www.turistliv.dk