Juledyk ved Kongebrogården 2007

Fortællinger fra en dykker!

 

Juledyk ved Kongebrogården 2007
Skrevet af: Jacob Varberg
Foto: Kjeld Terp, Jacob VarbergSå blev det endelig jul igen, og traditionen tro bød det på et Juledyk ved Kongebrogården. Godt nok er det første gang vi afholder denne tradition, men en tradition er det nu.
Det var os to gæve dykkere, Kjeld og Jacob som begav sig mod Lillebælt, forventningsfulde og i godt morgenhumør, vi mødtes hos MIG ( Jacob ) kl 7.00 og kørte straks til Kongebrogården ved Lillebælt. Vi pakkede ud og iførte os vores juledykkerdragter, ja faktisk tog vi noget af udstyret på allerede inden vi satte os i bilen. ( Nissehatten )Nu er det jo ikke hvem som helst der skulle på dette juledyk, det er jo selveste årets Sprutte 2007 Kjeld og fotografen der fældede Kjeld i sit fatale "Kortvarige hukommelsestab / fotografsyge", da han tidligere på året "glemte" sin harpun ved en af pillerne, ved den nye Lillebæltsbro.Ved ankomst fik vi hurtigt udstyret på og 2 dejlige kolde Jule nisseøl kom i lommen på min dykkerdragt. Så gik turen ud til skrænten, hvor vi fik os en lille slurk Nisseøl, som godt nok var svær at få ud af flasken. Vi var nød til at suge øllet ud af flasken for overhovedet, at få noget der minde om ølsmag frem, på bunden af havet. Efter vores lille skål svømmede vi en tur rundt ved kongebrogården, et super dyk må det vidst siges at være, vi havde mindst 15 meter sigt, men ingen fisk i syne.

Efter en ½ times dyk gik turen igen til overfladen, hvor vi fik snakket med nogle fiskere, som holder til ved havnen. Kjeld fik aftalt, at han kunne købe fisk, i tilfælde af at han ikke fik nogle med hjem, fra vores andet dyk. Så kan han jo altid stikke sin harpun i de købte fisk.

Andet dyk var absolut lige så godt som det første. Denne gang fik Kjeld sin Håndlanger ups Håndfanger teknik tjekket. Da vi havde været i dybet, gik turen tilbage til overfladen, men inden da, skulle vi jo lige have vores sikkerhedsstop. Og som det altid sker for Kjeld og jeg, er det altid spændende med et lille deku stop, og hvorfor lige det, Jo da, det er altid der, vi fanger vores fisk. Denne gang med den bare hånd i dykker handske.

Kjeld mener at dette kan være med til, at han ikke vil være så udsat som Årets sprutte 2008, da der jo nok ikke er så mange der har fanget en fisk i hånden i 2008. Men efter min egen mening, er der nok ikke særlig meget hold i dette argument, for som alle jo nok ved, har han jo allerede gjort en del forsøg i år, for at kunne blive nomineret.

Til alle de deltagne dykkere i juledykket, Tak for en god tur. Til alle de andre der ikke var med, skal i selvfølgelig også have en lille hilsen. Glædelig jul.